Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πετάνε τα σπίτια; Κι όμως πετάνε!




Γιγαντιαία μπαλόνια που θα μεταφέρουν σε μεγάλες αποστάσεις ακόμη και κτίρια! Αυτό είναι το φιλόδοξο εγχείρημα πάνω στο οποίο εργάζεται η αυστραλιανή εταιρεία Skylifter κατασκευάζοντας το πρώτο αεροσκάφος που θα μπορεί να μεταφέρει 150 τόνους για πάνω από 1.200 μίλια...
(Vid)
Σκοπός της εταιρείας είναι κάποια στιγμή να μπορούν να μεταφέρουν νοσοκομεία αλλά και ολόκληρα κέντρα αποκατάστασης καταστροφών σε απομακρυσμένες περιοχές.
 

Το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο σε μορφή δίσκου και δεν μοιάζει με τα συνηθισμένα αεροπλάνα, μιας και αυτό θα του επιτρέπει, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, να είναι πιο σταθερό και ικανό να κουβαλήσει βαριά φορτία ακόμη και σε δύσκολες καιρικές καταστάσεις. Το μέγεθός του θα είναι όσο και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και θα κινείται αποκλειστικά με προπέλες, οι οποίες θα το βοηθούν να προσαρμόζει την πορεία του.


Η Skylifter έχει ήδη κατασκευάσει το πρώτο αεροσκάφος με την ονομασία «Betty» το οποίο έχει μόλις 10 μέτρα μήκος και μπορεί να μεταφέρει λίγο περισσότερο από 1 κιλό. Το πρώτο γιγαντιαίο αεροσκάφος αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

                                                                                                                                    Δείτε το βίντεο..







...ΠΗΓΗ:Lamiarepor, http://www.elladanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου