Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πολεμικό αεροσκάφος 6ης γενιάς χωρίς να χρειάζεται πιλότο...

Οι ΗΠΑ προκήρυξαν διαγωνισμό για το πιο εξελιγμένο αεροσκάφος στον κόσμο, για να ξεπεράσουν Ρωσία και Κίνα. Δείτε ποια χαρακτηριστικά ζήτησαν από τις εταιρείες. Ενδιαφέρον από την Ιαπωνία
Πηγη :http://weapons.technology.youngester.com/
Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου οι υποψήφιες πολεμικές βιομηχανίες πρέπει να έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις και τα σχέδιά τους στο αμερικανικό Πεντάγωνο για ένα νέο μη επανδρωμένο υπερμαχητικό που θα αποτελέσει το πρώτο αεροσκάφος 6ης γενιάς...
 Οι πιλότοι θα μπορούν να χειρίζονται τα αεροσκάφη ακόμα και αν βρίσκονται πολλά μίλια μακριά, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες σαν να βρίσκονταν μέσα στο πιλοτήριο.

Οι απομακρυσμένοι πιλότοι θα είναι σε θέση να κάνουν ακραίους ελιγμούς, που είναι αδύνατο να γίνουν σε επανδρωμένα αεροσκάφη, λόγω της επικινδυνότητας και του υψηλού ρίσκου που εμπεριέχουν.

Η πρόθεση των Αμερικανών είναι διττή: αφενός να βρεθεί εγκαίρως το διάδοχο αεροσκάφος του F-22 Raptor αφετέρου να ξεφύγουν στην κούρσα του ανταγωνισμού, δεδομένης της παρουσίας του ρωσικού PAK-FA αλλά και του εκκολαπτόμενου κινεζικού αεροσκάφους 5ης γενιάς.

Σύμφωνα με την οδηγία του Πενταγώνου το νέο αεροσκάφος θα ενταχθεί επιχειρησιακά στην αμερικανική πολεμική αεροπορία το 2030 και θα ενσωματώνει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:
- Σύστημα αεράμυνας υψηλής τεχνολογίας ικανό να αντιμετωπίσει όλες τις εναέριες απειλές
- Κατευθυνόμενη επίθεση με όπλα ενέργειας, όπως για παράδειγμα ακτίνες λέιζερ, σε επιλεγμένους στόχους.
- Αναπτυγμένη παθητική άμυνα έναντι πυραυλικών επιθέσεων και γενικότερα τελειοποιημένα, όσο είναι δυνατό, συστήματα αυτοπροστασίας.

"Θέλουμε ένα αεροπλάνο που να επιβιώνει στις πιο ακραίες συνθήκες" δήλωσε σχετικά Αμερικανός αξιωματούχος. Γι’ αυτό το λόγο, θα δοθεί βάρος και στη μεγαλύτερη δυνατότητα επιβίωσης του αεροσκάφους με χαρακτηριστικά όπως υψηλή αυτονομία και αντοχή.

Το νέο αεροσκάφος θα ενσωματώνει και "μυστικές" τεχνολογίες επιθετικής φύσης. Σύμφωνα με διαρροές προς τον αμερικανικό τύπο, το μαχητικό 6ης γενιάς θα έχει τη δυνατότητα να προσβάλλει ακόμη και δίκτυα στον κυβερνοχώρο! Ωστόσο, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Πάντως μέχρι το 2030 οι Αμερικανοί θα "βολευτούν" με το F-22 Raptor. Ήδη έχουν παραδοθεί 166 αεροσκάφη από τα 187 που προβλέπει η παραγγελία. Ενδιαφέρον για την προμήθεια του συγκεκριμένου αεροσκάφους έχει εκδηλώσει η Ιαπωνία.

Πηγή: http://news247., gralfanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου